Consultare publica, 15.11.2016, Rona de Jos

Inclusă în cadrul unor activități de informare și conștientizare a comunităților locale maramureșene, consultarea publică din 15.11.2016, de la Rona de Jos, s-a desfășurat în prezența unor reprezentanți ai primăriei și a unor cadre didactice din mediul preuniversitar.

Dezbaterea a debutat cu prezentarea proiectului și a obiectivelor propuse și realizate de către managerul de proiect, Răzvan Bătinaș, continuând cu o serie de discuții cu cei prezenți. Primarul comunei Rona de Jos, Ion Herbil, a insistat asupra necesității introducerii certificatelor verzi.

Din discuțiile avute, persoanele chestionate asupra gradului de informare privind valoarea siturilor Natura 2000 și a serviciilor pe care ecosistemele existente le pot oferi au declarat faptul că aveau minime cunoștințe despre aceste aspecte, și în prezent resimt o serie de aspecte negative (problema PET-urilor, fenomen accentuat de migrație, industrie locală nesemnificativă, lipsa locurilor de muncă, schimbarea comportamentului în cazul carnivorelor mari, suprapășunatul). De asemenea, una dintre soluțiile propuse venite din partea participanților s-a axat pe consolidarea relațiilor transfrontaliere.

Pentru mai multe informaţii:

Afiș Rona de Jos

Program

afis_rona-de-jos-animation