Workshop, 08.03.2016

Marţi, 08.03.2016, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, în cadrul acţiunilor de diseminare a informaţiilor cu privire la proiectul “RO02-0013 – Studiu integrat privind contribuţia ecosistemelor din ariile protejate Natura 2000: Pricop-Huta Certeze şi Tisa Superioară la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale (SIENPHCTS)” a avut loc workshop-ul cu titlul „Conservarea biodiversităţii”, la care au fost invitaţi studenţii de la specializările Biologie, Ştiinţa Mediului, Chimie, Ingineria Produselor Alimentare, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, nivel licenţă, şi studenţii specializărilor masterale Biochimie Aplicată şi Ştiinţa Mediului.

În cadrul workshop-ului, şef lucrări dr. Stela-Gabriela Jelea şi conf. dr. Marian Jelea, analişti teritoriali în cadrul proiectului, au prezentat aria protejată Pricop-Huta Certeze (tipurile de habitate prezentate în fişa standard, speciile de mamifere şi de amfibieni), principalele bazine acvatice identificate în urma activităţilor în teren şi metodele ce vor fi aplicate pentru evidenţierea şi monitorizarea speciilor de amfibieni.

Participanţii au adresat întrebări privind speciile de plante endemice din sit, s-au arătat interesaţi de metodele de monitorizare a amfibienilor şi au solicitat organizarea unor acţiuni comune în care să poată participa efectiv la activităţile din teren, dar şi la cele de diseminare a rezultatelor ce vor fi obţinute în urma cercetărilor.

Agenda

Prezentare

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab